Technika Światłowodowa 2

#1 2011-10-18 07:50:16

Mariusz

Administrator

1395070
Call me!
Punktów :   

Laboratorium optoelektroniki

Dostaliśmy taki mail od Misia :

Witam,

drodzy Państwo, patrząc na moje dzisiejsze doświadczenia z 2 grupami, już teraz pragnę uczulić Państwo na przygotowanie się do zajęć. Nie chciałbym wyrzucać Państwa tak jak dziś zmuszony byłem to czynić. Dlatego oprócz tematów podanych przeze mnie wczoraj,

grupa 1 musi mieć w 1 palcu jakie typy złącz będzie zakładać i jak to mniej więcej wygląda-ponieważ jest mało czasu można przyjść po film wcześniej i obejrzeć go w domu, bo na zajęciach nie ma czasu
grupa 2 - tu już szczególnie uczulam na typy złącz nie tylko PC i APC, ale już głębiej jak wygląda złącze FC, SC, ST itd. popatrzeć wcześniej na schematy połączeń i podumać nad nimi, bowiem nikt tego ćw. dziś nie zaliczył
grupa 3 - makrozgięcia, też typy złącz. wiedzieć jakie światłowdy będziecie badali. Jak one są zakończone, po czym poznam, że ten jest standardowy, a ten np.domieszkowany fluorem.
grupa 4- też popatrzeć na typy złącz i schemat połączeń. Podumać jak obliczyć tłumienie tylko badanego światłowodu, bez tłumień dawanych przez światłowody dostępowe. Poszukać w necie jaka jest zależność dł. fali i tłumienia. Co Wam powinno pi razy oko wyjść jeśli będziecie znać dł.badanego światłowodu,
grupa 5- to chyba jest najłatwiejsze ćwiczenie, ale też się przygotować

Generalnie informuję i ostrzegam już dziś,
Bartłomiej Guzowski

Stopka forum

RSS